Chinchón Madrid

Madrid merkeze kısa mesafe uzaklıkta günübirlik geziye elverişli yerlerden birisi olan Chinchón’a ziyaretimiz tamamen tesadüf eseri oldu. Planımız Ávila’ya günübirlik bir ziyaretti. Ancak treni kaçırınca en azından günü kaçırmayalım diyerek Chinchón otobüsüne atlayıverdik..:)

Atocha Renfe istasyonundan metro ile Conde de Casal’a giderek buradan 337 numaralı otobüs ile (tek yön 4.20€ tutarındaki biletle) 45 dakika süren bir yolculuk sonunda Chinchón’a ulaştık.

Plaza Mayor (Panoramik)


Chinchón’a nasıl gidilir?

Atocha Renfe istasyonundan Metro “Hat 1” ile Valdecarros yönünde 2 durak gittikten sonra Pacífico’da inip “Hat 6” ya aktarma ile 1 durak sonra Conde de Casal’a ulaşabilirsiniz. Buradan 337 numaralı otobüs ile 45 dakikalık bir yolculuk sonunda Chinchón’dasınız.

Chinchón’a vardığımızda bizi ilk olarak otobüs durağının hemen arkasında yer alan “Convento de las Madres Clarisas” karşıladı. 16 yy da inşa edilmiş bu bina kilise ve manastır olarak kullanılıyormuş ve İspanyol barok mimarisinin örneklerinden biriymiş. Buradan tabelaları takip ederek “de los Huertos” caddesini geçerek Plaza Mayor’a ulaştık. Küçük bir meydan olan Plaza Mayor’da bizi eşeklerle tur atan çocuklar karşıladı. Çocukların heyecanı, sevincinin yanında eşeklerin tatlılığına diyecek yoktu. Karşılaştığımız bu güzel manzara bizi epey memnun etti.

Plazo Mayor'da Eşekli Tur

Tepeden Plaza Mayor


Plaza Mayor’da yer alan turist ofisine uğrayarak haritamızı aldıktan sonra şehir turuna başladık. Şehrin tamamını yürüyerek 2 saatten daha kısa sürede gezmek mümkün.

Chinchón’da Görülmesi Gereken Yerler:

-Plaza Mayor
-Torre del Reloj (Saat Kulesi)
-Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción (Kilise)
-Castillo de los Condes (Kale)

Torre del Reloj

Castillo de los Condes

Turistik Tren

Şehir turumuzun sonunda Plaza Mayor’a dönerek, festival zamanları boğa koşuları ve boğa güreşlerinin yapıldığı bu meydanda yer alan “La Tahona”da bir şeyler atıştırarak yorgunluğumuzu attık.

atıştırmalık ahtapot :)


Chinchón’un yerel ürünleri:

-Anis (Anasonlu yerel içki)
-Ajo (Sarımsak)
-Vino (Şarap)

Ayrıca pastanelerinde bazı yerel tatlıları var ki, biz denemeden geçmedik :)

yerel ürünlerden örnekler

tatlı yemek için sırada beklemeniz gerekiyor :)

Chincón' daki şirin evlerden biri





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder