Başlarken... Kısaca Hakkımda

2015 yılında ailevi nedenlerden dolayı (bu gerekçe hoşuma gidiyor, olaya bir gizem katıyor sanki:)) Madrid'te bulunmam gerektiğinden iş hayatıma bu süre zarfında kısa bir ara vermek zorunda kaldım.

1 yıl, insan ömrü için kısa olsa da iş hayatı açısından uzun bir süre. Hele de yıllık 20 gün izin hakkı olup bunu bile kullanamayan ve diğer yıla aktarmayı başarabilen birisi olarak benim için oldukça uzun bir süre.

Bu açıdan baktığımda bu kısa aranın benim için büyük bir lütuf olduğunu inkâr etmiyorum. Çünkü zaman çok değerli ve iş hayatının yoğunluğu nedeniyle bazen kendine, sevdiklerine, zevklerine zaman ayırmak adeta bir mucize gerektiriyor. Madrid’te sevdiklerimden uzakta olduğum için içim hep bir buruk olsa da, bu mucizenin nimetlerinden sonuna kadar istifade etmeye çalışıyorum. İşte bu blog sayfasını da bu süre zarfında tecrübe ettiklerimi benden uzaktaki sevdiklerime ulaştıran bir köprü gibi görüyorum.

Önceden hatıralar, fotoğraf albümlerinde ya da anı defterlerinde ama hep bir yerlerde beklerlerdi. Bir ihtimal yıllar sonra birileri onları bulup tozlu yapraklarını çevirdiğinde geçmişin kokusu sarardı etrafı… Ancak zamanla gelişen teknoloji bu süreci değiştiriyor. Fotoğraf albümlerini vitrinlerde değil, harici disklerde yıllara göre dosyalayarak saklıyoruz artık. Günlük tuttuğumuz defterler de giderek azalıyor. Varsın olsun! Önemli olan hatıralar değil mi zaten? Bu yüzden kullandığımız araçların işlevine bakmak ve duygusal davranmamak gerekiyor, bana göre.


İşte bu nedenle ben de istedim ki bu sefer hatıralarım kıyıda köşede kalmasın, onlardan uzakta olsam da sevdiklerime de ve hatta hiç tanımadığım insanlara da ulaşsın. Velhasıl bu blog sayfasında, Madrid’de geçirdiğim 1 yıl boyunca İspanyolca öğrenme maceralarımdan, İspanya ve çevresine yaptığımız gezilerle ilgili notlara, Madrid ve İspanya hakkında edindiğim gözlemlere kadar çeşitli yazılarımı, fotoğraf ve videolarımı, kısaca anılarımı paylaşıyorum.

Güzel anılar paylaşmak dileğiyle… Sevgiyle…

Una Mujer Feliz
Madrid, 2015